Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universitetet i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Aktuella pressklipp

Idag invigs HDK:s designfestival Open Week

[2017-11-20] Högskolan för design och konsthantverk (HDK) arrangerar Göteborgs designfestival 2017: OPEN WEEK. Festivalen bjuder in alla till att utforska nya idéer om lärande, arbete och social jämlikhet.

[Medarbetarportalen]

SeaTwirl beviljas patent för dynamisk turbin i Europa

[2017-11-20] Det europeiska patentverket, EPO, har beviljat vindkraftsbolaget SeaTwirl patent för en dynamisk turbin. Patentet ingår i samma patentfamilj som det patent som godkändes i USA i april.

[Branschkanalen]

Fem utställningar i Göteborg värda ett besök

[2017-11-20] Snart brakar december lös och julstressen blir påtaglig. Ta det därför lite easy i helgen och gå på en utställning. Underbart lugnt brukar det vara. Dessutom kanske du lär dig något. Göteborgs stadsmuseum, Norra Hamngatan 12.

[Metro]

Mer lärarfokus på HUR än VAD eleverna redovisar i det multimodala skolarbetet

[2017-11-20] Att förena multimodalt språk- och kunskapsutvecklande textarbete med bedömning innebär såväl möjligheter som svårigheter i skolundervisningen. Det visar en aktuell avhandling av högskolans Eva Borgfeldt, som på fredag disputerar i Göteborg.

[Högskolan Kristianstad]

Larm på Universitetet - Räddningstjänst på plats

[2017-11-20] Larmet har gått i Universitets lokaler på Sprängkulsgatan i Göteborg. - Vi är på...

[GT]

Så kan lärarutbildningen knytas närmare skolforskningen

[2017-11-20] Stockholm universitetet har bedrivit undervisningsutvecklande forskning i samarbete med skolhuvudmän sedan 2009. Förutsättningarna är därför goda när nu universitetet anmäler sig till regeringens försöksverksamhet med praktiknära forskning.

[Stockholms universitet]

Bytte ut Jesusbarnet mot fläskkorv

[2017-11-20] Bagerikedjan väckte kristen vrede med marknadsföringsknep - Eva Ossiansson, ekonomidoktor i Göteborgs universitet och varumärkesdoktor kommenterar stuntet

[Aftonbladet Webb-TV]

Sverige leder stort

[2017-11-20] En ny rapport analyserar ett 40-tal internationella rankings och index över olika länder. I nästan alla hamnar Sverige i topp-10 och i över hälften bland toppländerna i topp-5, trots att det ibland talas om ett land i kollaps.

[Statskoll]

Dags att skapa en tandvård för alla

[2017-11-20] Alltså, ju större skillnader i socioekonomisk position i vårt samhälle desto större risk att individer med ett faktiskt behov av (akut) tandvård inte får tandvård." Enligt tandvårdslagen är målet för tandvården en god tandhälsa och en

[ETC]

Sverige behöver en debatt baserad på fakta

[2017-11-20] Den pessimism, alarmism och oro som har präglat mycket av den svenska debatten under de senaste åren saknar proportioner. I internationella jämförelser sticker Sverige ut som ett av de ledande länderna inom nästan alla områden.

[Dagens Samhälle]

HDK:s öppna designfestival för alla

[2017-11-20] Designa dina egna leksaker i Biskopsgården, discodreja i Högsbo eller se designstudenternas examensutställning på tillfälligt öppna Röhsska museet. I dag öppnar Göteborg designfestival som vill nå brett och pågår hela veckan.

[Göteborgs-Posten]

Bästa Göteborgsnykomlingen på börsen

[2017-11-20] Av de Göteborgsbolag som har börsnoterats i år har IRLAB Therapeutics gått allra bäst. Sedan noteringen i februari har kursen rusat med 144 procent. Genom forskning hoppas företaget kunna ta fram Parkinsonmediciner.

[Göteborgs-Posten]

De isländska källorna till vår äldre kulturhistoria

[2017-11-19] År 1658 kom den förste islänningen sedan medeltiden till Sverige, och med sig hade han ett antal sagahandskrifter. Forntiden hade anlänt - och sedan dess har vår äldre historieskrivning till stor del vilat på ett isländskt fundament.

[Svensk Historia]

Lägre risk att gamla djurarter dör ut

[2017-11-19] Djurarter som funnits under en längre tid löper lägre risk för att utrotas jämfört med yngre arter. Det framgår i en studie där forskare från bland annat Göteborgs universitet har undersökt tusentals fossiler från rovdjur.

[SVT Nyheter]

Polisens kroppsburna kameror föremål för nytt forskningsprojekt

[2017-11-19] Enskilda poliser utrustas nu med kroppsburna kameror i syfte att förebygga våld och samla bevis för lagföring.

[Edaportalen]

Partiledaren är mycket viktig - vad väljarna än säger

[2017-11-19] Foto: ANNA TÄRNHUVUD AFTONBLADET 85705 KOLUMNISTER Valforskarna borde vara skakade i sina grundvalar. De hävdar nämligen i sten att partiledaren bara är av marginell betydelse för väljarnas val av parti.

[Aftonbladet]

Finländska experter på meteoritjakt

[2017-11-19] Jakten på meteoriten som slog ned i finländska Lappland är i gång. Experterna arbetar nu för fullt med att räkna ut dess bana. Det var i torsdags kväll som vad som beskrevs som ett kraftigt lysande eldklot lyste upp skyn.

[Svenska Dagbladet]

Udda fågel utmanar drakarna

[2017-11-18] Studentföretagarna blev uppstickare i rekryteringsbranschen. Oddworks digitala j...

[di.se]

Arkitekt med vision om ett hållbart samhälle

[2017-11-18] Hon ser arkitektur som ett verktyg för samhällsutveckling och byggande som utgår från människors drömmar, liv och behov.

[Göteborgs-Posten]

Förrädisk växelverkan i hjärnan vid rökning

[2017-11-18] Fram med cigarettpaketet, in med en cigg i munnen och tänd. Det är välbekanta handgrepp för en rökare, och samtidigt ett beteende som har starkare koppling till själva drogberoendet än man tidigare trott, visar forskning vid Sahlgrenska akademin.

[Edaportalen]

Urban sketchers skissar en stad i förändring

[2017-11-18] De var där när Gasklockan revs och de kommer att vara där när vår stads första skyskrapa tar form. Urban sketchers fångar staden i sina block, världen över. Nu har rörelsen kommit till Göteborg. Varje utandning stannar i luften, som ett moln.

[Göteborgs-Posten]

Föräldrar till funktionshindrade i riskzonen för psykisk ohälsa

[2017-11-18] Den extra påfrestningen kan leda till utbrändhet om man inte får hjälp i tid.

[Sveriges Radio Sörmland]

Jordens Vänners Andrea Söderblom-Tay: Så engagerar du dig för miljön

[2017-11-18] Hur gör man för att engagera sig för miljön och hur gör man det på bästa sätt? Andrea Söderblom-Tay, ordförande i Jordens Vänner, har nästan tio års erfarenhet av att kämpa för miljön.

[Natursidan]

Immunicum AB (publ): Delårsrapport juli - september 2017

[2017-11-18] Related content 10 nov - Immunicum AB (publ) och dess akademiska samarbetspartne.. 07 nov - Immunicum AB (publ) presenterar prekliniska data om ili..

[Euroinvestor]

Normkritik måste genomsyra hela Handels

[2017-11-18] Ingen institution är fredad från strukturer. Inte heller Handelshögskolan i Göteborg.

[Göteborgs-Posten]

Vi genusforskare hotas till tystnad

[2017-11-18] Debattörerna: Antidemokratiska rörelser attackerar oss systematiskt Foto: THINKSTOCK/KTH Vi delar oron inför att akademins frihet hotas, men det är inte genusvetenskapen som står för detta hot.

[Aftonbladet]

Vi kommer alltid att minnas Rikard Wolff som sympatisk mc-knutte och elakt lejon

[2017-11-18] Han var redan ett hyllat namn bland de som går på teatern. Men det var när han tog på sig en skinnjacka och som Zac gränslade motorcykeln i "Änglagård", som Rikard Wolff blev folkkär som få.

[Aftonbladet]

Estradören som älskade livet

[2017-11-17] Den demoniske estradören blev en av Sveriges mest folkkära artister. Rikard Wolf...

[Expressen]

Meteoritjakt efter jätteeldboll över Lappland

[2017-11-17] Himlafenomet i torsdags syntes även i Sverige och Norge, och många i Norrbottens län blev vittne till det. - Det börjar växla färg i gult, rött och grönt och himlen lyste upp. Det såg ut som om det brann och det blev större och större.

[Blekinge Läns Tidning]

Meteoritjakt efter jätteeldboll över Lappland

[2017-11-17] Ett kraftigt lysande eldklot över Lappland, med muller och skallrande fönster som följd, har fått många oroliga att höra av sig till myndigheterna i Finland. Det rör sig om en ovanligt stor meteoroid som kom in i jordens atmosfär.

[Norrländska Socialdemokraten]

Hur ser den liberala klasskampen ut?

[2017-11-17] Nu i helgen har Liberalerna landsmöte i Västerås, där partiets framtida politik ska bestämmas. Och partiledaren Jan Björklund är en av dom på senare tid talat om en ny underklass och behovet av att bekämpa de sociala klyftorna.

[Sveriges Radio P1]

Uppstart inför vårens kvalitetsutvärderingar

[2017-11-17] Ni har ordning och reda men utmaningen är att skriva så att det framgår". Så sammanfattade professor Mikael Alexandersson de utmaningar som nämnden för lärarutbildning står inför i kommande års arbete med kvalitetsutvärderingar.

[Linnéuniversitetet]

Tjugo år med öppen och unik vetenskap

[2017-11-17] I år är det tjugo år sedan tidskriften Human IT grundades vid Bibliotekshögskolan. Förutom att tidskriften var före sin tid i det ämne den har i fokus, var det en av de första vetenskapliga open access-tidskrifterna i världen.

[Högskolan i Borås]

Känd flöjtist medverkar på höstkonsert

[2017-11-17] När Bodens orkesterförening bjuder in till höstkonsert medverkar en av Sveriges främsta flöjtister, Janne Bengtsson. Det är Bodens orkester, musiker från musikhögskolan i Piteå och från Uleåborg som medverkar.

[Norrbottens-Kuriren]

Rikard Wolff har avlidit - mångsidigheten som signum

[2017-11-17] Rikard Wolff har avlidit, bekräftar hans agent för Nöjesbladet. Rikard Wolff blev 59 år. - En helt fantastisk skådespelare, säger kollegan Eva Rydberg. "I dag har vår älskade Rikard lugnt och stilla lämnat oss efter en lång kamp.

[Vestmanlands Läns Tidning]

Ung organist bjuder på klassisk orgelmusik

[2017-11-17] Imorgon, lördag bjuds det på klassisk orgelmusik i Sofia Albertina kyrka. Det är Gustav Jannert från Rumänien som bjuder på tre verk av tre mästare.

[Landskrona Direkt]

Rikard Wolffs liv i bilder

[2017-11-17] Rikard Wolff föddes 1958 och växte upp i Stockholm och Karlstad.

[SVT Nyheter]

Skådespelaren Rikard Wolff är död

[2017-11-17] Skådespelaren och artisten Rikard Wolff, 59, har avlidit. "Idag har vår älskade Rikard lugnt och stilla lämnat oss efter en lång kamp", står att läsa på hans Instagram. Läsning Den folkkäre artisten Rikard Wolff, 59, är död.

[Allas]

Expert om Teslas nya lastbil: "Räckvidden förvånar"

[2017-11-17] Tesla har presenterat sin ellastbil - Tesla semi. Så säger experterna om lastbilen. Att förändra bilbranschen är svårt, att förändra transportbranschen möjligen ännu svårare.

[Ny teknik]

Rikard Wolff har avlidit - mångsidigheten som signum

[2017-11-17] Rikard Wolff har avlidit, bekräftar hans agent för Nöjesbladet. Rikard Wolff blev 59 år. - En helt fantastisk skådespelare, säger kollegan Eva Rydberg. "I dag har vår älskade Rikard lugnt och stilla lämnat oss efter en lång kamp.

[Fagerstaposten]

Rikard Wolff är död

[2017-11-17] Med Helena Bergström på bönpallen svepte han in i svenska folkets hjärtan. Rikard Wolff gjorde succé som Zac i "Änglagård"-filmerna, men fastnade inte i stereotypen som läderklädd snygging. Mångsidigheten var ett av hans signum.

[Sydöstran]

Ständigt leende med mångsidigheten som signum

[2017-11-17] Med Helena Bergström på bönpallen svepte han in i svenska folkets hjärtan. Rikard Wolff gjorde succé som Zac i "Änglagård"-filmerna, men fastnade inte i stereotypen som läderklädd snygging. Mångsidigheten var ett av hans signum.

[Arbetarbladet]

Rikard Wolff är död

[2017-11-17] Skådespelaren och artisten Rikard Wolff är död, enligt hans egen Instagram. Han blev 59 år. "Idag har vår älskade Rikard lugnt och stilla lämnat oss efter en lång kamp.

[SVT Nyheter]

Ständigt leende med mångsidigheten som signum

[2017-11-17] Med Helena Bergström på bönpallen svepte han in i svenska folkets hjärtan. Rikard Wolff gjorde succé som Zac i "Änglagård"-filmerna, men fastnade inte i stereotypen som läderklädd snygging. Mångsidigheten var ett av hans signum.

[Östgöta Correspondenten]

Ständigt leende med mångsidigheten som signum

[2017-11-17] Med Helena Bergström på bönpallen svepte han in i svenska folkets hjärtan. Rikard Wolff gjorde succé som Zac i "Änglagård"-filmerna, men fastnade inte i stereotypen som läderklädd snygging. Mångsidigheten var ett av hans signum.

[Enköpings-Posten]

Rikard Wolff har avlidit - mångsidigheten som signum

[2017-11-17] - En helt fantastisk skådespelare, säger kollegan Eva Rydberg. Rikard Wolff blev 59 år.Arkivfoto: Vilhelm Stokstad / SCANPIX "I dag har vår älskade Rikard lugnt och stilla lämnat oss efter en lång kamp.

[Avesta Tidning]

Tarmbakterie minskade benförlust

[2017-11-17] Vanligt tarmbakterie minskade benförlust hos äldre kvinnor jämfört med placebo.

[Life Science Sweden]

Folkkäre artisten och skådespelaren Rikard Wolff är död

[2017-11-17] Skådespelaren och artisten Rikard Wolff är död efter en tids sjukdom, enligt han...

[Sydsvenskan]

Skådespelaren Rikard Wolff är död

[2017-11-17] Artisten och skådespelaren Rikard Wolff är död. Det bekräftar hans agent för fle...

[Dagens Nyheter - Login]

Rikard Wolff - tidslinje

[2017-11-17] Tidslinje Rikard Wolff 1958 Jan Rikard Wolff föds i Farsta Stockholm 1978 börjar...

[Dagens Nyheter - Login]

Malmström: Mötet visar att vi lyssnar på medborgarna

[2017-11-17] Hur ska EU anpassa sig till de arbetsmarknadsutmaningar som den ekonomiska krisen som drabbat flera länder i Europa medfört är en av de frågor som EU:s regeringschefer avhandlar på mötet.

[Sveriges Radio Göteborg]

Ingmar Skoog kan bli Årets Senior

[2017-11-17] När tidningen Senioren nu presenterat de som som har chans att utses till Årets Senior är Ingmar Skoog, professor i psykiatri och föreståndare för AgeCap - Centrum för åldrande och hälsa, en av de fem som tidningen nominerat.

[Medarbetarportalen]

Titlar i nya kläder

[2017-11-17] Akademikern. Tjänstemän förvandlas till tjänstepersoner. Vetenskapsmän har blivit forskare. Nu läggs gamla titlar på hyllan och nya kläs upp. Foto: rasmus Meisler.

[Akademikern]

Stökig livsresa från scenen till bokhyllan

[2017-11-17] Efter fem år med den hyllade scenföreställningen "Kicktorsken" tar Alexander Salzberger nästa steg i sin berättelse. Den brutalt ärliga livshistorien om resan från missbruk och våld till de finaste kulturscenerna har blivit bok.

[ETC Stockholm]

Lärarpraktikens kvalitet utvecklas hela tiden

[2017-11-17] Vi arbetar ständigt med att förbättra lärarstudenternas verksamhetsförlagda utbildningsplatser tillsammans med Göteborgs universitet, skriver Monica Chocron, Göteborgs stad.

[Göteborgs-Posten]

What would you fight for? Vad skulle jag kämpa för?

[2017-11-17] Jag kämpar för att högre utbildning ska genomsyras av ett internationellt perspektiv. Vi lever i en värld som blir allt mer globaliserad, och akademin har ett ansvar att förbereda studenterna för detta.

[Spionen]

Ylva Johansson svarslös på Handelshögskolan när Jordens Vänner ställde frågor om skatteflykt

[2017-11-17] Cecilia Malmström, Ylva Johansson och Marianne Thyssen i Handelshögskolans aula.

[Jordens Vänner Miljötidningen]

Evolutionsteorin gav litteraturen en epokgörande utmaning

[2017-11-17] Charles Darwin. By Elliott & Fry Efter Charles Darwins On the Origin of Species 1859 började brittisk och amerikansk litteratur att fyllas av nya människobilder.

[Aftonkuriren]

Forskare: Filterbubblor existerar inte

[2017-11-17] Media Enligt medieforskarna Annika Bergström och Jesper Strömbäck finns det inga bevis för att digitaliseringen inneburit att vi isolerar oss från åsikter vi inte delar.

[Resumé]

"Vad gör ni för att stoppa fattigdomen?"

[2017-11-17] Vad ska EU göra för att bekämpa fattigdomen? Hur ska ni få småföretag att skapa fler nya jobb? Under toppmötet arrangerade EU-kommissionen en medborgardialog där vanliga människor kunde ställa EU:s toppolitiker till svars.

[Arbetet]

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?